Jdi na obsah Jdi na menu
 


Díky charitativní akci dostal hodonínský psí útulek pro své svěřence přes tunu krmiva

3. 12. 2013

podekovani-wad---utulky2.jpgPřispět na krmivo pro opuštěné psy a kočky v útulcích. To je cílem charitativní kampaně, kterou před pěti lety vyhlásila Nadace na ochranu zvířat a společnost MARS CZECH, s. r. o. Právě v jejím letošním pátém ročníku se mezi jinými poštěstilo i útulku při Zoo Hodonín, když ve čtvrtek dopoledne kamion s krmivem zamířil právě tam. Z jeho útrob do útulkového skladu putovala bezmála tuna krmiva pro psy a 154 kilogramů krmiva pro kočky.

„Přispět na zvířátka v útulcích mohl každý tím, že si koupil výrobek značky Pedigree či Whiskas. O krmivo z výtěžku kampaně jsme projevili zájem i my a měli jsme štěstí, neboť vyhlašovatelé kampaně tentokrát k obdarování vybrali i náš útulek,“ řekla zooložka Lenka Pacíková a jak dodala, množství darovaného krmiva pokryje přibližně půlroční spotřebu obyvatel tohoto zařízení.

 „Je to krásný vánoční dárek pro naše svěřence, zvláště v době, kdy máme kapacitu téměř stále naplněnu. Jsme také rádi a moc děkujeme za to, že donátorská společnost nezapomněla ani na speciální potravu pro štěňata, která se v našem útulku poslední dobou s politováním objevují čím dál častěji,“ uvedla Pacíková.