Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psí odpoledne počtvrté

19. 10. 2017

Čtvrtému ročníku Psího odpoledne počasí mimořádně přálo. Každého, kdo ve slunném říjnovém odpoledni přišel do našeho psího útulku, u brány kromě obvyklého štěkotu vítalo několik zastávek s pestrými aktivitami. Děti i dospělí se mohli seznámit s canisterapeutickým hovawartem Andym, pohladit si ho, zkusit učesat nebo pomazlit. Majitelka Andyho Denisa Kratochvílová (KK Mutěnice) odpovídala trpělivě na všechny všetečné otázky malých i velkých návštěvníků.

Ti, kdo mají nějakého toho pejska doma, se zvědavě zastavovali i u stanoviště s psími hlavolamy, kde Ivana Prokešová (Agility Olšava) se svou psí smečkou ukazovala jednoduché i složitější aktivity pro pejsky, které nejen psa zabaví, ale také rozvíjí jeho myšlení, svalovou koordinaci a sebevědomí. Pokud měl někdo svého čtyřnohého parťáka s sebou, mohl si některý z hlavolamů rovnou vyzkoušet. Hlavy si ovšem lámali i dvounozí návštěvníci u psího kvízu a komu to vše nestačilo, mohl si ještě za symbolický příspěvek nakreslit svou vlastní tašku se psím motivem.

Ale to nebylo zdaleka všechno, pro návštěvníky bylo připraveno i několik ukázek psích sportů v podání Moniky Koutné (KK Hodonín), Marie Ullmannové (ZKO Kyjov-Boršov), Ivany Prokešové (Agility Olšava) a jejich chlupatých parťáků.

Každý zájemce mohl samozřejmě navštívit i naše čtyřnohé chráněnce, pohladit je či se s nimi pomazlit. Nebo si je rovnou vzít domů, jako to udělala rodina, která si od nás odvedla nového kamaráda.

Děkujeme všem návštěvníkům, kteří se k nám přišli podívat, jsme moc vděční i za dárečky, které jsme dostali a těšíme se, že se potkáme třeba už o Vánocích.

canisterapie.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář