Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce pro psí kamarády? Spousta krmiva, peněžitých darů, ale i pohlazení a nový domov

29. 1. 2015

 

dscn0109.jpg

Z loňských Vánoc se ještě dlouho budou radovat obyvatelé psího útulku. Oblíbená charitativní akce s názvem Vánoce pro psí kamarády, již už popáté pořádala útulek provozující hodonínská zoo, byla i tentokrát velmi úspěšná. Potěšit čtyřnohé přátele během pěti dnů přišlo více než osm set návštěvníků a nebylo snad jednoho, který by přišel s prázdnou.

„Přinesli dvě tuny granulí, dvě stě třicet konzerv, haldu pamlsků a pět pytlů piškotů. Máme tak přibližně na deset měsíců vystaráno,“ libovala si chovatelka Lenka Pinkavová, podle níž prázdná nezůstala ani útulková kasička. „Vážili jsme si každé koruny. Dojímaly nás zvláště děti, které kvůli našim pejskům vyklepaly své pokladničky. Nakonec  se sesbíralo na deset tisíc korun,“  uvedla Pinkavová.  Ji i její kolegyni,  Šárku Kaňukovou těšilo také to, jak si pejsci užívali pozornosti návštěvníků.

„Nejdříve byli poněkud roztěkaní. Nezvyklé pro ně byly dveře dokořán i koledy, které se nesly útulkem. Pak si ale zvykli a jakmile někdo vstoupil, doslova už čekali nějakou dobrotu a pohlazení,“ vylíčila Šárka Kaňuková.  Největší štěstí ale zažilo hned sedm hafanů, kteří  uprostřed krásné vánoční atmosféry získali nové pány, a našli tak ztracený domov. 

text Bohuna Mikulicová

foto Šárka Krakovská