Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sem nám můžete psát vzkazy, případně dotazy

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bady a jiní "hrozní" psi

(Daisy, 15. 6. 2010 10:20)

já pořád nechápu co řešíte?! Opatrovnice z útulku nedělají žádné ťuťu muňu!! a nikoho nenutí, aby si pejska vzali, naopak!!poskytnou lidem jim dostupné informace a nechají zbytek na uvážení nového majitele!! Starají se o pejsky, kteří nešťastnou náhodou přišli o svůj domov, ALE!!! většina jich tam je právě kvůli nezodpovědnosti lidí, kteří si nejsou schopni uvědomit, že pes je taky živá bytost, ne věc, se kterou budou manipulovat jako s neživým předmětem a musí za ni brát odpovědnost po celý!! jeho život a ne jen když nekouše nebo je mladý, zdravý a krásný!!!!
Uvědomte si, že pracovnice útulku mohou vlastnosti psa poznat jen velmi omezeně, mají jich tam i 30!!! a rozhodně nemají čas na každého psa tak jako lidé, kteří mají doma jen psa jednoho!!! Další věc je to, že pes se úplně jinak chová, když cítí, že je v bezpečí rodiny, neopuštěný a bezradný. Stres projevuje pes bez přetvářky, na rozdíl od člověka a v plné míře, dle základních instinktů. Když si člověk psa bere z útulku musí si uvědomit, že pes někde byl a něco prožil a musí opět znovu pochopit co jste za člověka a zda vám může věřit a co od vás očekávat a to právě chce čas a trpělivost a umět se vžít do jeho!!! pocitů. Pokud toto není člověk schopen pochopit,nechte jej zrovna v útulku, určitě se najdou lidi, kteří to pochopí a pochopit chtějí. Samaritánství a následné vyžadování jakosti 1A není na místě!!!
Pes velmi rychle pozná co si může dovolit a za co být vděčný, tak se radši zamyslete (bez urážky)nad sebou, zda jste tzv. ČLOVĚK (výkvět civilizace), tvor myslící, předvídající, empatický, kterého opuštěný pes potřebuje, protože pes by měl být snad (alespoň dle Darwina) na nižší úrovni ( někdy o tom pochybuji!!!, hlavně když vidím v novinách nebo televizi co je schopen člověk člověku udělat nebo udělat zvířatům!!!) Je štěstí, že jsem se potkala s mnoha lidmi, kteří takoví nejsou a to mj. dokázali i tím, že ikdyž problémy se psy měli, vyřešily je buď vlastním rozumem a intuicí a nebo pomocí lidí, kteří tomu všemu rozumí víc a mají zkušenosti. Jde o ochotu umět na někoho myslet a něco tomu obětovat!!!

Hledám Padyho - 2

(Ivana, 15. 6. 2010 7:15)

Ahojte, fotku jsem poslala na mail, ale jsem již domluvena jak s útulkem, tak s Mětskou policií, že mi dají ev. vědět.
Zatím ani nejmenší stopa, dokonce ani od lidí, které já i mí kamarádi potkáváme - jako by se po němzem slehla :-(

Bady 2 - odpověď

(Pavla admin, 14. 6. 2010 22:55)

Dobrý večer Petro!
Teď si dovolím psát za všechny zaměstnance útulku. U každého pejska, který v útulku je a někdo ho chce adoptovat, říkáme pravdu. Nedovolili bychom si někomu tvrdit, že je pejsek miláček, kdybychom sami věděli, že je agresivní. Taky ovšem není možné to, abychom při přijetí každého nového psa vzali do útulku malé dítě a "testovali", jak se pejsek v jeho přítomnosti zachová. Stejně tak je hloupá otázka typu "Jak se snese pes se slepicema?" a mnohé další. Tohle již není v silách zaměstnanců.
Bady byl po celou dobu, kterou byl v útulku naprosto bezproblémový, a to jak ke psům, tak k lidem. Myslím, že základní chybou u Vás bylo to, že jste pořídili dospělého psa k malému dítěti. Je téměř stoprocentní, že pokud pejsek nikdy s dítětem nevyrůstal, tak si na něho již nedokáže zvyknout. Takový pes nesnese tahání za uši, neustálé hlazení a pronásledování dítětem atd. K malému dítěti je třeba pořídit štěně, aby od začátku byl pejsek zvyklý na to, že on je na hierarchické pozici ve Vaší smečce až na posledním místě a nemůže si vyskakovat ani na nejmladšího člena rodiny. A tohle jste vy neudělali. Je tedy nesmyslné svádět chybu na Badyho. Také nemohu hodnotit situaci, kdy Bady údajně pokousal sousedku. Pes kouše jen v případě, že k tomu má důvod. Některému psovi stačí prudký pohyb člověka, kterého se lekne a ze strachu se na něho vrhne. Jinému zase pokud cizí člověk trochu jinak sáhne na člena smečky (např. poplácání po rameni), čímž vyjadřuje obranu. Každý majitel se musí snažit svému psovi porozumět a ne po něm chtít jen "sedni!" To by bylo asi vše z mé strany. Badymu samozřejmě přeju skvělého pána, který ho pochopí a pěkný domov, ve kterém bude spokojený.

Pady

(Pavla admin, 14. 6. 2010 22:34)

Dobrý den!
Poprosila bych Vás o zaslání nějaké Padyho fotky na náš email uvedený zde v kontaktech. V případě, že by se objevil v útulku, Vás budeme informovat. Pěkný den a hodn štěstí. Snad se brzy najde.

Bady 2

(PETRA, 14. 6. 2010 21:35)

Je sice krásné že se takhle zastáváte pejsků a hlavně Badyho,ale pravda je jiná a to je ta že agresor se z pejska stane výchovou jeho prvního majitele a to už žádný jiný nespraví,pokud nebude znát pravdu a nebude mít na něj čas!!!Badyho jsem osobně vzala na veterinu a měli jsme s panem doktorem co dělat aby ho nepokousal.Já sama mám dva pejsky,jednoho dokonce z hodonínského útulku Sama který byl taky vrácen z adopce nějakými lidmi,zkontaktovala jsem se s nimi a bylo mi řečeno že ho vrátili proto že stále štěkal a sousedi si stěžovali.Mi si ale Sama nemůžeme vynachválit i když štěká,je to proto že nás hlídá a upozorňuje na lidi,kteří se potulují třeba po našem pozemku,takže ideální hlídač a hlavně miláček rodiny.Ale i přesto se budu opakovat a znovu upozorním na Badyho.To není totiž jen tak vzít si pejska z útulku,když má někdo malé děti a vy všichni tady litujete pejsky ale nejste schopni do očí novým majitelům říct i rizika,jen proto aby pejsek měl domov!!!!TO SNAD NEMYSLÍTE VÁŽNĚ!!!Potom to bude pro pejska ještě horší když ho zase někdo vrátí jen proto že mu tady vy a všichni ostatní povídají jaký je to miláček...to je asi všechno co jsem chtěla říct všem kteří se stavíte za to jak raději nechat ublížit dětem,než aby jste řekli pravdu a snažili se najít pána který rozumí pejskům rasy bígl a dovede pejska převychovat!!!!!!!Jelikož bígl je plemeno,které potřebuje neustálí pohyb a ne ležet na zahradě...Dobrou noc a zamyslete se nad tím že i když chcete pomoct pejskům a děláte tady to vaše ťuťu ňuťu tak spíše zavíráte oči před tím že by Bady mohl najít pána který by mu dovedl dát hodně lásky a hlavně hodně pohybu.Určitě by jste se tady nepostavili za to kdyby tady někdo napsal že pejsek někomu ublížil...ne sousedka,ale Bady...opakovaně říkám Bady se stane miláčkem pána,který nebude mít děti,jiného psa a který mu dá hlavně hodně lásky a pohybu...a hlavně pána který ROZUMÍ pejskům tohoto plemena...

Hledám Padyho

(Ivana, 14. 6. 2010 19:36)

Ahojte,
včera , tj. 13.6., ve 13.00 se nám ztratil náš Padoušek a nemůžeme jej stále najít, byť pátrací akce obsahovala 10 hledačů v různých místech Hodonína.
Proto Vás prosím o jakoukoli informaci o jeho pohybu nebo pobytu.
Pady je kříženec , má krátkou srt, bílo černou. Fleky jsou větší i menší (kropenatý), vysoký asi 40 cm a je plachý. Raději jej nechytat a zavolat mi nebo na Městskou policii Hodonín!
Jakoukoliv informaci prosím na tel číslo 721682119 nebo do této knihy návštěv. Děkuji moc! Hledající Ivana a jeho kamarád Johneček

Ubytování - odpověď

(Petra admin, 11. 6. 2010 20:45)

Dobrý den,
do konce tohoto měsíce máme bohužel plno, takže pejsky na hotel již nepřijímáme. Záleží tedy na termínu Vaší dovolené. Doporučila bych Vám zavolat si přímo do útulku a (pokud budete chtít pejska u nás ubytovat v červenci) předem si rezervovat termín. Během zítřejšího dne je na útulku paní vedoucí, tak by Vám sdělila veškeré informace.
Hezký den

ubytování

(Martina, 10. 6. 2010 11:17)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda by bylo možné u Vás ubytovat mého pejska? Byl by to týden, možná jen víkend. Je to kvůli dovolené, kam se mnou nemůže. Pokud je to možné, zajímá mě i cena. Moc děkuji za odpověď.

rita

(SCOTTY, 5. 6. 2010 11:02)

moc děkuji všem kteři maji zajem o Scotta,moc vam děkujeme za přispěvky na něj,jsem rada žese najdou i takovy lidi kteři chtěji nějak pejskum pomoct,děkuji jmene celeho utulku a pejsku,

SCOTTY

(Daisy, 4. 6. 2010 23:27)

Moc Vás všechny zdravím a děkuji za vyřízení virtuání adopce.Ještě dnes dávám trvalý příkaz k pravidelnému zasílání finanční částky na podporu Scottíka. Myslím, že se připojí i další lidičci, kterým osud Scottíka není lhostejný a najde se taky hodný člověk,který mu poskytne nový domov!! Holky, bylo by dobré u Scottíkovy fotky uvést :virtuální adopce možná...Pokud bude něco nového, dejte vědět díky!!!

PSI Z ÚTULKU

(Alena, 3. 6. 2010 21:31)

Dobrý den,
v reakci na agresivitu psíku z útulku Vám chcu jenom sdělit že je to vždy jenom na majiteli a jeho očekáváních. Já jsem chtěla psa z útulku protože jsem chtěla pomoct, teď mám psa, který sice neposlouchá na slovo, ale když nás minulý týden napadl vlčák, tak se za mě okamžitě postavil. A že neumí dávat pac, tak neumí, to já k životu nepotřebuju. Pro mě je hlavní, že se za mě postavil můj pes.
Zdravím všechny a všem pejskům přeji mít tu možnost postavit se za své majitele. Mala jsem 3 psy a teď mám čtvrtého. První dva byli s papírama a rozmazlení. Neuměli nic, jenom leželi na gauči, poslední dva byli odložení, jeden z útulku a jednoho jsme našli zbídačeného na ulici. A VĚRNĚJŠÍCH PSŮ JSEM NEPOZNALA

Virtuální adopce - Scotty

(Petra admin, 3. 6. 2010 17:15)

Dobrý den,
informace pro všechny, kteří mají zájem o virtuální adopci slepého Scottyho - finanční příspěvky je možno zasílat na účet:
6535671/0100, var. symb. 4444
Přijmeme i jakoukoliv materiální pomoc (nejen pro Scottyho) např. vodítka, obojky, granule, hračky atd.
Děkujeme!

Scotík

(Dan, 1. 6. 2010 19:54)

Děkuji za odpověď, domluvíme se s paní vedoucí.

Scotty

(Petra admin, 1. 6. 2010 19:05)

Dobrý den,
moc všem děkujeme za snahu o pomoc pro Scottyho! Virtuální adopce v našem útulku není zřejmě realizovatelná, zkusím ale zjistit, zda by se nějak nedala zařídit.
Prozatím bych všem doporučila (jak píše rita) zkusit zavolat ve čtvrtek přímo do útulku.
Ještě jednou velké díky všem :-)
Hezký den

rita

(SCOTTY-pro daisy a dana, 1. 6. 2010 16:05)

ještě par slov, pokud by jste chtěli nějak přispět a pomoct na milačka Scottyho zavolejte si na utulek,je lepši se domluvit přimo s pani vedouci ta tam bude ve čtvrtek a nebo mužete taky osobni navštěvu,budem jen potěšěni a pejsci taky,tel.čislo 724369159,předem moc děkuji za všechny pejsky

rita

(scotty, 1. 6. 2010 15:57)

scotty byl ochycen v Kyjově

SOS

(Jíťa, 1. 6. 2010 15:33)

Můžu se zeptat, kde byl Scotty odchycen? Umístila bych v místě nálezu a v okolních obcích Scottyho fotku s telefonním číslem útulku.

SCOTTY

(rita, 1. 6. 2010 8:10)

Velmi mě těši žese najdou i takovy co chtěji pomoct pejskovy ktery je bohužel slepy,ale i dosti stary ale je velmi vytalni a mazlivy,jak mile pozna člověka po čuchu tak se jde hned pomazlit,dejte mu ještě někdo našci a ujměte seho myslim když zyska novy domov tak muže žit i několik let,sama jsem tak měla pejska z utulku sice od štěněte ale fenka měla skoro 16let když od nas odchazela do psiho nebe

SCOTTY

(Daisy, 31. 5. 2010 23:05)

Dobrý večer. Připojuji se k Danouškovi!!!!!! Také bych moc ráda dala šanci slepému Scottymu. Zavazuji se, že budu pravidelně nebo podle momentální potřeby posílat finanční prostředky, popř. jiné potřebné věci (granule,šampony, vitamíny, veterinární ošetření...). Každý!! pejsek má právo na důstojné dožití! Jinak se budu všemožně snažit sehnat nového páníčka, držte mi pěsti :-). Prosím o co nejrychlejší odpověď. Děkuji

Šance pro Scottyho

(Dan, 31. 5. 2010 21:25)

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je ve Vašem útulku možná virtuální adopce, jako je tomu v jiných útulcích. Chtěl bych finančně podpořit slepého Scottyho, aby nebyl pro útulek finanční zátěží. Je to zřejmě jeho poslední domov, ale také možná ještě svůj DOMOV najde. Každý pejsek by měl mít šanci. Prosím o sdělení podmínek, za nichž by tato možnost byla reálná. Děkuji za odpověď. Dan


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79

následující »