Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rezečka 27.7.2021

29. 7. 2021

Dobrý den,

 přesto, že v současné době útulek nefunguje a určitě máte úplně jiné starosti, chtěla bych Vám napsat, jak se má naše fenečka. Dnes jsou to totiž přesně dva roky, co jsme si od Vás adoptovali naši Rézinku (u Vás se jmenovala Rezečka). Má se moc dobře, je pořád hrozně veselá a hravá, prostě čistá radost a láska sama.

 Už nám vůbec neutíká, takže ji necháváme na dvoře na volno, má tam několik pelíšků a boudu a během dne je může střídat. Také má hromadu plyšáků, ze kterých má nejradši sobíka, kterého našla pod vánočním stromečkem. Naše kočky už si na ni také zvykly, kromě třináctileté Nensi (pro tu je ale každý vetřelec, je to samotářka). Pro sedmiletou Žofinku se Rézi stala adoptivní dcerou, nosí jí myši a vždycky mňouká, jak mňoukala na koťata, ať přijde, že jí přinesla dobrotu. Rézinka sice myši nejí, ale protože je to správný jezevčík - lovec, tak má hroznou radost, pak myš zabije a rozkouše (prostě příroda :-)). A abych jí tu myš náhodou nesebrala, tak si ji schová do boudy. To je asi jediná věc, kterou mě trochu zlobí. Protože většinou poznám, že je tam mrtvá myš, až to kolem boudy začne smrdět a na dvoře je nějak víc much než obvykle. Takže vyprat deku a matraci z boudy a za týden se to opakuje. Ale stejně je to můj miláček. :-)

 Kocour ji má taky hrozně rád, pořád se o ni otírá, až si říkám, že Rézi to asi dvakrát příjemné není, ale je hodná, takže si to nechá líbit. Teď má Rézi o zábavu postaráno, protože nedávno jsme si pořídili nové slepice. To je pro ni věc. První nová zvířata, která k nám přišla až po ní. Když jsou nové slepice venku s kohoutem a se starými slepicemi, je to v pohodě, ale jakmile je zavřeme do chlívku (máme je zatím zvlášť, aby se neklovaly), malá dokáže třeba deset minut stát u dveří k novým slepicím a štěká a štěká. Prostě pes :-) Ale určitě si na ně taky zvykne.

 Protože jsme od Hodonína vzdálení asi 45 km, tornádo se nám díky Bohu vyhnulo. Útulek a zoo ale takové štěstí neměly. Proto Vám přeji hodně síly, aby se co nejdříve podařilo útulek i zoo zrekonstruovat a mohli jste zase hledat opuštěným pejskům domov a dělat lidem radost. Přispěji také na transparentní účet jako poděkování za Rézinku a alespoň malou podporu pro tyto těžké chvíle.

 S pozdravem a přáním mnoha úspěchů

 ***

 

rezinka-2021.png